Het aspergeseizoen is weer begonnen! Met deze zomerse groenten kun je alle kanten op, van soep tot aan een salade. Wij hebben een heerlijke recept voor je klaar staan om de traditionele asperges te maken met ham, ei, aardappeltjes en botersaus en daaronder is een recept te vinden met heerlijke verse zalm. Alle boodschappen kan je halen bij onze versspeciaalzaken in het winkelcentrum! 

Traditionele recept:

Dit recept is voor 2 personen. 

Wat heb je nodig: 

Stap 1: 

Kook de eieren gaar in ca. 8 minuten. Schil de asperges goed en snijd 2 cm van het uiteinde af. Breng een pan water met een scheut melk en snufje zout aan de kook. Kook de asperges 7 minuten en laat 10 minuten nagaren in het vocht. De melk zorgt er voor dat de kleur blank blijft van de asperges. Hoe test je of asperges gaar zijn? Als je ze met een vork uit de pan haalt moeten ze iets doorbuigen en niet helemaal slap hangen (te gaar) of helemaal niet buigen (te rauw)

Stap 2: 

Kook ondertussen ook de krieltjes gaar in ca. 10 minuten in een pan met een snufje zout tot ze gaar zijn. Pel de eieren en snijd fijn. Smelt de boter in een pan. 

Stap 3: 

Als de asperges gaar zijn, leg je ze op een bord. Leg de plakken ham op de asperges en verdeel de stukjes ei erover. Verdeel ook de krieltjes ernaast. Giet de gesmolten boter over de asperges en maak het gerecht af met een snufje peper, zout en fijngehakte bieslook. 

Recept met verse zalm:

Dit recept is voor 2 personen. 

Wat heb je nodig: 

Stap 1: 

Kook de eieren voor de saus hard, laat ze afkoelen en pel ze. Schil de asperges en snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges eraf. Zet de asperges rechtop met de kopjes naar boven in een smalle hoge pan en giet er water op tot aan de kopjes. Voeg wat zout toe. Kook de asperges in circa 20 minuten beetgaar.

Stap 2: 

Bak de stukken zalm in de hete olie of boter; eerst op de vleeskant en laat ze daarna op de velkant gaar worden. Bestrooi ze met wat zout en peper.

Stap 3: 

Fruit de gesnipperde sjalot voor de saus glazig in de olie en pers er de knoflook bij. Breng met de wijn aan de kook en laat inkoken tot de wijn vrijwel geheel verdampt is.

Stap 4: 

Roer eerst de crème fraîche en daarna de fijngehakte eieren door de saus. Klop de boter klontje voor klontje door de saus en roer er kort voor het serveren de fijngehakte dille door. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Stap 5: 

Schep de vis op een voorverwarmde schaal, schep er de asperges naast en overgiet met de saus.

Ben je nog op zoek naar een heerlijke fles wijn voor bij dit gerecht? Kom naar Slijterij de Burcht bij Gé en hij weet precies welke je nodig hebt om dit gerecht tot een succes te maken!