#4: Chef’s menu van Cas, Restaurant 5. by Cas
Chefkok Cas van Restaurant 5. by Cas verrast ons met een creatief en culinair 3-gangen diner dat je zelf op tafel kunt zetten! Uiteraard vind je alle boodschappen voor dit overheerlijke menu in de Burcht. Hij is in de maand januari de chefkok van de Burcht Culinair win-actie.
Bon appetit!
3-gangen menu
van Cas
1. Heilbot met pure van aardappel, meiraap, beurre Blanc en forreleitjes.
***
2. Sous vide gegaarde maiskip met shimeji, crème van rode biet.
***
3. Tarte Tatin van peer met vanille ijs en rood fruit.
Dit menu is voor 4 personen.
Ingrediënten voorgerecht
Bereidingswijze:
Heilbot met pure van aardappel, meiraap, beurre Blanc en forreleitjes.
Visspeciaalzaak Havenzicht
- 1 heilbot van ongeveer 0,5 kg, schoongemaakt en gefileerd
- Forreleitjes
De Gezonde Tafel
- 1 kg aardappelen
- Sjalot
- Bleekselderij
- Tomaatjes
- Meiraap
- Wortel
Slijterij de Burcht bij Gé
- Een wijn die je bij de beurre Blanc kan doen
- Doe de heilbot in vacuumzak met een klontje boter en vacuumeer de vis. Gaar de vis 3 min op 57 graden. Daarna 2 min in de oven op 185 graden hetelucht en liefste met stoom.
- Doe de wortels, bleekselderij, sjalot, tomaatjes in een kookpan, doe de resten van de vis er bij, giet vervolgens de wijn erbij tot dat alles onder staat, deksel er op en zachtjes gaar laten pruttelen.
- Zeef de beurre blanc, schuim later op met een staafmixer.
- Kook de aardappelen gaar en maak er puree van met boter en room en peper en zout.
- Pekel de meiraap met zoet zuur.
Serveren
- Begin voor de opmaak aardappelpuree, doe daarboven op de vis.
- Vervolgens doe je de gepekelde meiraap op de vis. Daarboven op de forreleitjes
- Tot slot de afgebonden beurre blanc met het schuim er over heen scheppen.
Ingrediënten hoofdgerecht
Bereidingswijze:
Sous vide gegaarde maiskip met shimeji, crème van rode biet.
Slagerij Pieter Kling
- 700 gr maiskip
De Gezonde Tafel
- Shimeji
- Rode biet
- Citroën
Jumbo Hoogkamer of AH de Burcht
- Zout en peper
- Provencaalse kruiden
- Eigeel
- Boter
- Pekel de maiskip 20 min in zout water. Vervolgens in vacuümzak met boter. Gaar sousvide 60 min op 59 graden.
- Bak de Shimeji en blus af met chardonnay azijn en sushi azijn. Laat afkoelen
- Pof de rode biet in de over 1,5 u op 175 graden met 30 procent stoom. Laat afkoelen en pel ze. Doe daarna deze bieten blender en maak een crème van.
Ingrediënten dessert
Bereidingswijze:
Tarte Tatin van peer met vanille ijs en rood fruit.
De Gezonde Tafel
- 4 peren
- Roodfruit
Jumbo Hoogkamer of AH de Burcht
- Suiker
- Bladerdeeg
- Vanille ijs
-
- Snij de peren heel dun
- Warm de suiker op tot dat het caramel wordt.
- Doe een bakpapier inde schaal.
- Vervolgens eerst de caramel daarna de peer daarna het bladerdeeg. Herhaal dat wanneer alles op is.
- Daarna in de hetelucht oven 20 min op 190 graden.
Serveren
-
- Doe het op een bord daarop een bolletje vanille ijs en rood fruit.