Asperges in de groene en witte variant op een heerlijke plaattaart. Mascarpone met mosterd fungeert als heerlijke basis en de plakjes ham zorgen ervoor dat deze taart smaakt naar meer. Bak deze plaattaart in slechts 30 minuten gaar in de oven. Een perfect recept dus om met de Paasdagen op tafel te zetten! En alle ingrediënten haal je in ons winkelcentrum.
Wat heb je nodig:
120 g Slagersachterham van Slagerij Pieter Kling
10 g Bieslook van De Gezonde Tafel
1 bakkwastje bij de Wibra
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200°C. Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat.
Snijd de onderste 1½ cm van de asperges en schil ze. Halveer de asperges in de lengte.
Meng de mascarpone met de mosterd en bestrijk het bladerdeeg met behulp van het kwastje met dit mengsel. Leg de groene en witte asperges er om en om op, met de snijkanten naar beneden en de kopjes dezelfde kant op. Bestrijk de asperges met de olie.
Bak de plaattaart in 30 min. gaar in de oven.
Halveer de plakjes ham en maak er rolletjes van. Verdeel samen met de bieslook over de plaattaart.
Binnen 5 stappen staat deze heerlijke plaattaart op tafel!