De mosselmaand is weer begonnen! Wij hebben een heerlijk recept voor 2 personen:
Wat heb je nodig:
- 2 kilo mosselen van Visspeciaalzaak Havenzicht;
- 1 zakje mosselkruiden of Janes Krazy Mixed Up Salt;
- 150 gram zeekraal;
- 150 gram lamsoor, uitsluitend verkrijgbaar bij Visspeciaalzaak Havenzicht;
- 1 bakje Havenzicht kruidenboter;
- L’tre olijfolie;
- 1 ui;
- 4 tenen knoflook;
- 1 fles bijpassende mosselwijn van Slijterij De Burcht bij Gé;
- 1 stokbrood van Bakkerij Vromans of Bakkerij Rijngoos;
Stap 1:
Hak de ui en knoflook in kleine blokjes.
Stap 2:
Plaats een grote wok op het vuur en verwarm deze op maximaal vermogen. Fruit de ui en knoflook aan met een beetje olie. Voe vervolgens de mosselen (zonder vocht) en kruiden toe aan het geheel. Schenk hierover een scheut olijfolie. Verwarm de mosselen op hoog vuur totdat ze half open gaan staan.
Stap 3:
Voeg de zeekraal en lamsoren toe. Als je nu je ogen sluit, ruik je Zeeland.
Stap 4:
Als alle mosselen geheel geopend zijn, blus het geheel af met een glas witte wijn. Belangrijk: gebruik de wijn die je ook bij de mosselen drinkt. Laat het geheel nog 1 minuut staan op de warmtebron.
Stap 5:
Geit de gehele inhoud af in een vergiet, serveer de mosselen op een grote schaal.
Stap 6:
Neem een lekker stokbrood, de Havenzicht Kruidenboter en de mosselen. Vergeet ons mosselsausje ook zeker niet!
Variatietip: Voeg op het moment dat je de wijn toevoegt een bakje Havenzicht kruidenboter extra toe aan het geheel. Hierdoor wordt het geheel extra smeuïg en krijgt een krachtigere smaak. Geniet!