🍂 Stoofvlees met Stoofpeertjes: Het Ultieme Herfstcomfort
Als de dagen korter worden en de temperatuur daalt, is er niets zo lekker als een bord vol stoofvlees met stoofpeertjes. Dit klassieke duo is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook een warme omhelzing. Laat je inspireren door de recepten van Eef Kookt Zo en Rutger Bak voor een perfecte combinatie.
🥩 Stoofvlees: Mals en Vol Smaak
Voor het stoofvlees heb je nodig:
-
1 kg sukadelappen van Slagerij Pieter Kling
-
2 uien, gesnipperd
-
2 teentjes knoflook, geperst
-
2 laurierblaadjes
-
1 flesje donker bier (33 cl) van Slijterij de Burcht bij Gé
-
1 eetlepel appelstroop
-
1 eetlepel mosterd van Alexanderhoeve
-
Peper en zout naar smaak
Bereiding:
1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper en zout.
2. Verhit boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
3. Voeg de uien en knoflook toe en bak totdat ze glazig zijn.
4. Voeg het bier, appelstroop, mosterd en laurierblaadjes toe.
5. Breng aan de kook en laat het geheel met de deksel op de pan 2 tot 3 uur op laag vuur sudderen, totdat het vlees uit elkaar valt.
🍐 Stoofpeertjes: Zoet en Kruidig
Ingrediënten:
-
10-15 stoofperen (bijv. Gieser Wildeman) van De Gezonde Tafel
-
750 ml rode wijn of port van Slijterij de Burcht bij Gé
-
50 gr bruine basterdsuiker
-
1 kaneelstokje
-
2 steranijs
Bereiding:
1. Schil de peren, laat het steeltje eraan en verwijder het klokhuis.
2. Doe de peren in een pan en voeg de wijn of port, suiker, kaneel en steranijs toe.
3. Breng aan de kook en laat het geheel met de deksel op de pan 2 tot 3 uur zachtjes sudderen, totdat de peren donkerrood zijn.
4. Laat de peren afkoelen in het kookvocht.
🍽️ Serveer Suggestie
Serveer het stoofvlees met de stoofpeertjes op een mooi bord. Voeg een schep aardappelpuree of verse frietjes toe en garneer met een takje verse tijm voor een extra herfstachtige touch.