Slagerij Pieter Kling: voor ‘gewoon’ een goed stuk vlees.

Al het bijzondere van het Iberico varken. Echte BBQ-grillmasters vinden het vaak leuk te experimenteren met een nieuw of bijzonder stuk vlees. Laat Slagerij Pieter Kling nu een slager zijn die vaak nét dat stuk vlees in huis heeft waar je nog nooit eerder van hoorde. Vandaag zetten we het Spaanse Iberico varken in de spotlights, we starten met de

Presa

Dit is een doorregen braadstukje van het Iberico Bellota varken uit Spanje. Vaak wordt het Iberico Presa door slagers in Nederland niet uitgesneden. Het stuk vlees komt uit het deel tussen de nek en de schouder van het Iberico varken. Je herkent Presa aan een mooie dooradering van vet, dat zorgt voor een heerlijk malse smaak. Dit prachtige stuk vlees heeft niets nodig, behalve een beetje peper en zout en is perfect voor op de BBQ.

Secrecto Iberico

De Secreto zit in de schouder van het Iberico varken. “Secreto” betekent “geheim” in het Spaans, en we kunnen wel stellen dat de Secreto een goed bewaard geheim van het Iberico varken is! Ook voor dit stuk vlees geldt dat het alleen een beetje peper en zout nodig heeft voor een fantastische smaak. Grill het even op de BBQ en snij dun als tapas. Lekker wijntje erbij, Salut!

Iberico worst

Dit worstje heeft Pieter gemaakt van weer het Iberico varken, maar het vlees is dit keer lekker gekruid met Ras El Hanout, ook zijn er amandelen toegevoegd. Een heerlijk grof worstje voor op de BBQ!

Pata Negra

Pieter heeft graag alleen het beste in huis. Zo ook de Pata Negra, een rauwe ham die maar liefst 38 maanden gerijpt is. Heerlijk op een tapasplank.

Iberico rack

De Iberico rack heeft een nootachtige smaak en heeft alleen een beetje zout en peper nodig. Dit stuk vlees is heerlijk op de BBQ, het proberen waard.

Lomo

We sluiten af met de Lomo, 3 maanden gedroogd, van het Iberico varken. Lekker bij de borrel!

Voor meer inspiratie, (BBQ) recepten of informatie over een bijzonder stuk vlees loop je even binnen bij Slagerij Pieter Kling.